Pořídil sis bizár omalovánky a nepoznáváš některé postavy nebo nevíš, zda tě vůbec nadchnou? Pojďme se společně podívat jaké bizarní postavy z československé scény v těchto vtipných omalovánkách najdeš.

Stránka číslo 1: Úvod. 

Stránka číslo 2: Jolanda.

Jestli nepoznáš Jolandu, tak si omalovánky ani nepořizuj. Jolanda je záměrně na první místě, protože je to základ českého bizáru. Její hlášky “hodně budeš někde”, “at' ti žehná bůh”, “ hlídala jsem, aby nepřijela benga”, “velký špatný”  a další. Prostě musíš mít ve slovníků. 

Stránka číslo 3: Vlastík plamínek

Vlastík Plamínek je naším českým věštecko-numerologickým rockstarem! Už 25 let kouzlí s čísly a osudovými kartami, a jak jinak, skoro dva roky dával show v "Volejte věštce" na Barrandově. Díky tomu se stal takovým celebritním šamánem, a co víc? Pokud neznáte jeho hity "Štěně", "Chobotnice" nebo "Zebra", asi jste byli na jiné planetě! 🚀🔮

Stránka číslo 4: Bába pod kořenem

Jedné divoké noci v létě 2012 se na Jihlavsku paní Zdena rozhodla zažít svůj vlastní film "127 hodin", jen v mini verzi – zaklínila se pod kořenem stromu. Byla z ní "kořenová paní" na 11 hodin! Přátelé ji hledali jak hrstka roztržitých detektivů, ale paní Zdena, asi kvůli zdravotnímu stavu, zapomněla na svůj mobil a volání o pomoc. A teď? Hlášky z této "kořenové epizody" se staly tak populární, že je najdete všude - dokonce i na tričkách! Co to byla za pařba! 😂Zdenooo…. 

Stránka číslo 5: Anička DAJDOU

Anička "Dajdou" vypadala jako obyčejná prodavačka z Mladé Boleslavi, až do toho momentu, kdy v 18 letech vstoupila do pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar. Kdo by si pomyslel, že její pokus o zpěv "Thank You" od Dido by se stal tak legendárním? S její "unikátní" angličtinou dostala porotu na kolena – smíchem! Místo tradiční cesty ke slávě se stala ikonou, ale bohužel ne způsobem, jakým doufala. Její kariéra v hudbě je... no, nezapomenutelná. Bohužel pro ni nebyla post-SuperStar cesta lehká. Říká se, že stále hledá svůj směr a místo v tomto světě.

Stránka číslo 6: Kluk s kamením

Máme tu Ikonického Kluka s kamením, Ondřeje, známého z Pohlreichova pořadu "Ano, šéfe!". Hrál tam s kamením a teď se prosadil jako influencer pod přezdívkou Kluk s kamením. Ondra se živí influencingem a wrestlingem, a když ne, tak sbírá selfíčka s celebritami. Jestli pak ví, že teď je jako influencer i na papíře?

Stránka číslo 7: Tu kabel

Nikdo nepochopil pointu reportáže, ale všichni si zapamatovali hlášku TU KABEL. To je z toho všeho nejzásadnější.

Stránka číslo 8: Rak nám zabili ferdinanda

Máte skoro vyřešenou tajenku " _AK NÁM ZABILI FERDINANDA"? No pak to chce trochu humoru a odvahy! Vytáčejte na kolotoči písmenko jako na ruletě a zkuste "A jako Adolf". A když se to nepovede, s chutí hádejte! Třeba "RAK NÁM ZABILI FERDINANDA" - sice to nebude terno, ale aspoň budete k smíchu!

Stránka číslo 9: Omietkovy demon

Na Slovensku několik pohotových lidí vymyslelo ne tak úplně etický plán. Využili k tomu mladíka, který neslyší, a vymysleli strašidelný příběh: u nich doma prý straší a potřebují nový dům! Kdo by odolal takovému duchovnímu dramatu? Ale skrytá kamera prozradila, že za tímto duchem byl spíš duch podnikavosti než něco paranormálního. Jejich "strašidelný" plán se rozplynul jako duch při východu slunce!

Stránka číslo 10: Alena Schillerová

Alena Schillerová, věhlasná česká právnička a bývalá ministryně financí, se jednou ocitla v situaci, kdy potřebovala urgentně zlepšit své anglické jazykové dovednosti. Rozhodla se tedy zaregistrovat na kurz angličtiny.

Kurz začal a učitel se ptá: "Jaký je váš úroveň angličtiny?" Alena se zamyslela a řekla: "No, myslím, že jsem na úrovni ministerstva financí!"

Stránka číslo 11: Láďa Hruška

Ladislav "Láďa" Hruška se narodil jednoho větrného února v Městci Králové v roce 1978. Místo toho, aby se stal dalším Václavem Havlem chemie a biologie, vrhl se po škole do světa tisku. Ačkoli začínal jako učitel, brzy ho novinářská krev táhla pryč. Z učebny skočil rovnou do Českého rozhlasu, Frekvence 1 a TV Prima.

V TV Nova pak objevil svou skutečnou vášeň: vaření z toho, co ostatní považují za... no, odpad. "Levné a chutné" byl jeho heslem, ačkoli dietologové zpívali jinou píseň. Po odchodu z Novy se pustil do kulinářského vlogování pro Extra.cz. A teď? Na FTV Prima předvádí své "Vychytávky" a dělá tak chuťovou revoluci na obrazovkách! Co bude dál, Láďo? Překvap nás! 🍽️

Stránka číslo 12: Archanděl uriel

Už jako maličké dítě, prý Kateřina Pondělíčková objevila, že s ní komunikují andělé a duše zemřelých. Dnes spolu s Ilonou Tobiášovou, její sousedkou z paneláku, šíří učení s názvem "Andělské Prozření - Vylepšené Kristovo Vědomí." Tyto dvě obyvatelky Liberce, co se tváří, že pomáhají lidem vyčistit DNA a čakry, ve skutečnosti jen provádějí andělský "spring cleaning" pro své následovníky.

Stránka číslo 13: šušn

Zatímco v Norsku se před ním klaní s takovou úctou, že by to mohlo způsobit námahu páteře, v Česku si o dálkovém lyžaři Stanislavu Řezáčovi říkáme spíše takové "Kdo?". Ale víte co, časy se mění, a teď se zdá, že Stanislav Řezáč dostal šanci stát se naší novou vtipnou internetovou senzací. V jeho posledním rozhovoru po závodě Birkebeinerrennet na 66 kilometrů totiž vtipně zamíchal hned třemi jazyky. No a kdo by nechtěl sledovat, jak český lyžař dokáže vtipně zmatkovat nejen běžeckou trať, ale i jazykovou složitost? 😂🎿🗣️

Stránka číslo 14: Prostřeno - problém s přítomným časem

Video z pořadu Prostřeno, kde jedna soutěžící nedokáže rozluštit, co je to přítomný čas, se stalo na internetu okamžitě takovým hitem, že by se dalo říct, že by to bylo jako, kdyby Einstein narazil na televizi. A co teprve jeho pokračování, kde se k této kulinářské kvalitě přidá i nesrozumitelný název dortu "cheesecake"! Hlavní hvězdou, jejíž problémy s časem mohou být buď trémou nebo tím, že možná skutečně žije ve svém vlastním vesmíru, je Šárka Brožková, vyučená zdravotnice v invalidním důchodu. Nechám na vás, zda budete vidět v ní novou tvář moderního umění nebo pouhý zábavný náhled na to, co se stane, když kuchařka ztratí brýle! 🕰️🍰😄

Stránka číslo 15: Mačkáš mi hada debile

Jedna z nejbizarnějších Výměn proběhla mezi rodinami z německé Žitavy a Prahy, a byla to taková směsice reality show a divadelního kusu, že by se z toho dala napsat komedie "Hadí výměna". Drsná Jana jasně dala najevo, že hady má raději než své děti, což vlastně znamená, že její domácnost je spíše "hadí" než "dětská". Sabinu zase doma trápily problémy ohledně výchovy, ale když dorazila k té druhé rodině a viděla jejich chaos, myslela si, že zítra může přijít s výmluvou: "Drahý, aspoň není tak hrozně, jako u těch hadů!" 😅 Ale teprve na konci epizody to dostalo ten správný zvrat. Jana přišla s hadem kolem krku, což byla její verze "živého náhrdelníku". Až na konci se situace vyhrotila do bodu, kdy se obě blondýnky snažily vzájemně postrčit na oko. A pak přišla ta nezapomenutelná hláška: "Mačkáš mi hada, debile!" To bych rád viděl na tričku! 😂🐍🤣

Stránka číslo 16: Pěstební dělnice

Paní Marcela Niklová je žena, která se v brněnském AZ-kvízu stala hvězdou díky svému neobvyklému povolání - pěstební dělnice. Její účast v pořadu vyvolala takový rozruch, že by se dala nazvat "Senzační pěstební dáma z Rokytnice v Orlických horách." Ačkoli se stala terčem mnoha internetových parodií, Marcela zůstává neotřesitelná a nadále se věnuje své vášni, výsadbě malých stromečků. Jak říkáme v botanickém světě, každý má svůj stromeček na tomto světě! 🌱😄

Stránka číslo 17: Babica

Jiří Babica, ten kulinářský kouzelník, který dokáže nadchnout i neohrabané kuchaře na gauči! Začal ve velkých pražských hotelech, ale pak ho cesta zavála do Německa, kde vařil a vytvořil bramborovou revoluci.

Ale to není vše. Babicovy kouzla nezůstaly tajemstvím, díky svému pořadu "Babicovy dobroty" na TV Nova, kde ukazoval, jak z obyčejných surovin udělat gastronomické skvosty.

A co teprve jeho dobrodružství na cestách! Díky setkáním s domorodci se naučil vařit exotická jídla, která následně zdokonaloval a představoval divákům. Jiří Babica – šéfkuchař s tajemnými kouzly a chuťovými zážitky z celého světa.

Stránka číslo 18: Mumuland

Když cestuji světem a ptají se mě, odkud jsem, říkám, že z Mumulandu. A pak když mě lidé nevěří, zazpívám jim naši hymnu. Pak už mě nechtějí nikdy opustit! Babaléjo!

Stránka číslo 19: Kluk s hrníčkem

Během natáčení na učilišti v Trmicích došlo k neobvyklé události. Zdeněk Pohlreich si zde všímal několika učňů, mezi nimiž byl i Pavel Bureš. Pavel upoutal pozornost svým příběhem o "zmizelém" babiččiném řetízkem, který se následně objevil v jiném hrníčku. Díky této historky se Pavel stal před několika lety internetovým fenoménem, o kterém věděla téměř celá veřejnost.

Stránka číslo 20: Halina Pawlowská

Halinu můžeme nazvat "multitalentem na plný úvazek." Narodila se do hudebně-literární rodiny a od té doby vytvořila neskutečný repertoár. Nejenže napsala spoustu televizních komedií a filmových scénářů, ale stala se i významnou postavou v českém novinářství. A když už jí to nestačilo, založila několik vlastních časopisů.

Její tvorba není jen o slovech; ukázala svůj komediální talent v televizi a dokonce napsala libreto pro muzikál. Aby toho nebylo málo, učí scenáristiku a tvůrčí psaní a stále má čas na svou rodinu, kamarádky a miluje psy. Její knihy jsou plné lásky a humoru, a zdá se, že čtenáři jí nedají dopustit. Je to prostě žena, která dokáže trefit do černého – a to nejenom na papíře!

Stránka číslo 21: Dáda Patrasová a Felix

Bude Felix Dádu pořád podváďět? NE!

Stránka číslo 22: Mama ožen ma: smrdím?

Vyostřená situace z televizní show "Mama ožeň ma" si v mém žebříčku vybojovala 9. místo. Pamatujte, přátelé, parfém to není vše!

Stránka číslo 23: Mama ožen ma: L'ubka 

Aha! Tak tady máme! Juraj - model z katalogu podzimních svetrů, s výrazem "proč jsem si nedal ten cheesecake k obědu?". Znáte ho, ten typ, co si myslí, že má zlato v kapse, ale ve skutečnosti má jen třpytivé kalhotky. A tu se objeví Lubka, naše slovenská Shakira, která místo hlasitého zpěvu preferuje tichý tanec s moukou a je tak osvícená, že si občas zapovídá s vyšším patrem. Místo aby si Juraj uvědomil, že má před sebou slovenský poklad, má oči pro číšnici Stanku, ta ovšem má slabost pro podnikatele a jeho... párek. V každém případě, jestli hledáte další telenovelu k popukání, tohle je ta pravá! 😉

Stránka číslo 24: RANDE. Ráda vařím a peru

Lenka se zúčastnila pořadu Rande. Vůbec nevěděla co se děje. Tak řekla ráda vařím a peru. A ještě jsem se dozvěděli, že má doma kočku.

Stránka číslo 25: RANDE. Jsem úplně načatá

Monika byla vzrušená z účasti v populárním televizním pořadu "Rande". Když se jí moderátor zeptal na její zájmy a co hledá u partnera, odpověděla: "Věřím v Boha a jsem z něj úplně načatá!".

Stránka číslo 26: EVA A VAŠEK - bílá orchidej

Když dříve Eva a Vašek rozsvítili hitparádu s písní "Bílá orchidej", Eva byla považována za stylovou "maminku" s těmi "extra" kily a účesem z minulého století. Ale pozor! Dnes, v padesáti, je Eva jako čerstvě načepované pivo - každý chlap se za ní otáčí. V Americe zase vytáhla kytaru a rozjela hudební show po koroně. A co Vašek? Trochu se stáhl do stínu, protože Eva hraje nyní v hlavní lize! 

Stránka číslo 27: i play pokemon go

Kdo by si nepamatoval onen osudný červenec 2016, kdy devítiletý Misha uvedl na svět svůj první hit, "POKEMON GO SONG!!!". Představte si to - kluk, jenž by mohl být vaším mladším bratrem nebo synem, vyrazí do světa hudebního průmyslu s písní o oblíbené mobilní hře Pokémon GO. A myslím, že mnozí z nás vzpomínají, jak jsme si mysleli: "Tohle je... ******."

Stránka číslo 28: VILÉMOV

Rádoby vtipný telefonát mezi klukem a holkou. Kdy se kluk snaží urazit jeho kámošku. Zda je to realné nebo jen vtip se asi nikdy nedozvíme.

Stránka číslo 29: KAČANOVÁ

Ach, ano, ten legendární telefonát mezi Ing. Mgr. Jindrou Kačanovou a pracovníkem call centra je v českém internetovém folklore legendární. Zde je stručný přehled:

Hovor začal běžným oslovením z pracovníka call centra, ale rychle se vyvinul v komickou výměnu, když se ukázalo, že paní Kačanová se necítí náležitě uznána svými tituly a zdůraznila, že je "Ing. Mgr.", a nikoli jen "paní". Pracovník se snažil situaci vyřešit, ale paní Kačanová trvala na svém a zdůrazňovala své dosažené vzdělání a postavení.

Během hovoru bylo několik zlomových bodů, jako když paní Kačanová zdůraznila, že neobjednala žádnou službu a nechce být obtěžována. Zdůrazňovala svou jedinečnost a dokonce uvedla některé z výše uvedených bodů, které jste mi poslal v dřívějším dotazu, např. že je "Kačenová, ne Kačanová".

Pracovník call centra byl trpělivý a snažil se situaci vyřešit profesionálně, ale vzhledem k neústupnosti paní Kačanové se hovor rychle stával stále komičtějším.

Tato konverzace se rychle rozšířila po internetu a stala se virálním memem v českém prostředí, částečně kvůli komické povaze samotného hovoru a částečně kvůli nadměrnému důrazu na akademické tituly a významnost, kterou paní Kačanová přikládala svému jménu a postavení.

Stránka číslo 30: SVARTA JUMP

Když se řekne Svarta jump, každý fanoušek internetových perliček si představí hrdinského plešatého akrobatu, který místo letu na Měsíc zvolil skok z garáže na strom. Město Hořice ještě nikdy nebylo tak hrdé. Kdo potřebuje Armstronga, když máte Svartu?

Stránka číslo 31: JIŘÍ KÁRA

Už jste kdy viděli svatbu, kde se sklenka neodkládá a konvenční pravidla se vyhazují z okna? Připojte se k Jiřímu a Blance v jejich zcela unikátním svatebním obřadu z roku 2000! Tento film je mixem kultovního humoru a tragikomické reality, který vám ukáže pražský svět z úplně jiného úhlu. Prohlédněte si to a řekněte si: "Tak TAKHLE se dělá svatba v Praze!”

Stránka číslo 32: DRSNÝ ROZCHOD V PRAZE

Ondřej Zástěra veřejně ponížil svou expřítelkyni tím, že na internet zveřejnil citlivé video s názvem "Drsný rozchod v Praze". V tomto videu zoufalá Kristýna prosí o druhou šanci. Diskuze o klipu rezonují v celém národě, a Ondřejovo jednání může obrátilo veřejné mínění i proti němu samotnému.

Stránka číslo 33: JÁ MÁM PRÁVO SEDĚT

Z metra do srdcí Čechů, Julča s křikem 'mám právo sedět' ovládla internet. Jenže sláva má svou cenu. A i když nás bavila svou neotřelostí, za zdmi svého bytu bojovala s osudem. Teď nás navždy opustila. Její pes zůstal sám.

Stránka číslo :34: ZVÍDAVÝ DOTAZNÍK

Natalie Saddness vstoupila do světa YouTube s velkou vervou! Ze svého prvního dílu Zvědavého dotazníku odhalila šokující tajemství, jako je její 10 minutový koupelnový rituál a její záliba v modrookých chlapcích s černými vlasy. Ale pozor, šťouralové! Otázky si nevymyslela sama. Přestože její paměťová karta jí nedovolila odpovědět na vše, půl milionu fanoušků si ji našlo za pouhé dva měsíce. Go Natalie!"

Stránka číslo 35: PEJSKOVÉ SE KOUŠOU

Marie Pojkarová: Královna bizarních hitů s vášní pro písně z bolestivých zážitků! Když jí život dal citrony, složila z nich hity a stala se internetovým fenoménem. Od pejska přes zradu až po dceru - žádný příběh není pro Marii příliš těžký na to, aby z něj nevznikl song. A ač je pro někoho směsí smíchu a slz, Marie si svou hudbou vybudovala věrnou fanouškovskou základnu a stala se nezapomenutelnou ikonou českého YouTube!

Stránka číslo 36: ČO MA KAMERUJEŠ BUZERANT

Paní vykonávající na dvorku velkou či malou potřebu řve na souseda, který ji natáčí. „Ty žebrák vyjebaný, abys skapal do rána, ty úchylák vydrbaný,“ řve na kameramana, který vlastně ani nic neříká a jen se potichu směje. Někdo má záchod na chodbě a jiný na dvorku.

Stránka číslo 37:SHOPAHOLIC ADEL

Dnes má Adel nového snoubence, ale Dafča s pořádným lofasem zůstane navždy v našich srdcích.

Stránka číslo 38: POŠTA PRO TEBE. Matka

Bohumila se ve svých 75 letech stala postavou, o které mnoho lidí hovořilo s opovržením, a to kvůli jednomu neuváženému kroku v televizi. Pohnuta emocemi a rozhořčením, uvalila kletbu na vlastní dceru, Alenu, a to kvůli drobné částce. Tento čin se jí vryl do paměti a i když ji tento čin trápil, její pokusy o smíření byly odmítnuty. Bohumilino upřímné litování a touha po odpuštění ukazují, jak hluboký vztah má k své dceři.

Stránka číslo 39: POŠTA PRO TEBE. Dcera

Alena, stále zraněná svým konfliktem s matkou v minulosti, se nyní potýká s nuznými podmínkami. Život jí nepřál, skončila opuštěná a živí se prodejem časopisů, které pomáhají lidem v tíživých situacích. Přestože její matka udělala v minulosti chybu, Alena ukázala odhodlání a sílu, když pokračovala ve svém životě navzdory překážkám. Její tři psy a odhodlání vyváží stín minulosti.

Stránka číslo 40: jolanda

Jolandou začínáme a Jolandou končíme.

Dobrý večer.